Vinnig en lekker. Dit kan op ‘n rooster oor die kole gebraai word of in die oond gebak word.
Bestandele:
- 500g wit bruismeel
- 5g sout (1 teelepel)
- 340ml bier
Metode:
- Meng bruismeel en sout in ‘n groot mengbak
- Meng dan die bier by (partykeer effens minder as 340ml)
- Knie tot dit alles goed gemeng en hanteerbaar is
Besluit of jy wil braai of bak (ek dink jy wil braai).
Vir braai:
Verdeel die deeg in kleiner broodjies; sit dit dan op die rooster oor ‘n vuur wat nie te erg warm is nie.
Bak in die oond:
Sit die hele stuk deeg in ‘n gesmeerde broodpan, of in twee kleiner pannetjies. Bak in ‘n warm oond teen 180°C vir omtrent 45min as jy een brood bak, of omtrent 30min as jy twee kleiner brode bak.